fredag den 19. juni 2009

Spor i gibs

Jeg fik ideen at støbe spor i gibs, jeg skaffede gibs og grej, fortalte min søn, at vi skulle afsted. Da vi var ankommet i min biotop var der skuffelse, ingen spor. Ingen dyrespor og det har været flere dage tørvejr. Så vi gik gennem hele skoven og fandt ingen dyrespor. Min søn blev mindre og mindre interesseret, han ville hjem. Vi mødte en bekendt, med to store hunde. Hurra!!! Så kan vi da lige lave nogen! Vi gik til vandhullet hvor der var mudder og
her fik vi da et flot dyrespor.
Vi blandede gibs med vand og kom det i sporet

Og her resultatet.


Men i skoven findes der ikke kun dyrespor, vi prøvede os frem. Her på en træstup.
Her på noget rådnede træstykker.
Her var overfladen mere glat, i midten kan man tydelig se mønstret af barken.

Mange striber af et råden styk træ.
Her igen mere glat.

Her er modstykket af træstubben.

Min søn ville gerne prøve på sten, hvordan bliver det mon???

Under det ene havde Rune lagt et blad og det andet stykke er helt glat.

3 kommentarer:

Ida Guldager sagde ...

Hej Anke

Spændende med gips aftryk - måske gipsen kan være en del af dit faste biotop udstyr, hvis der er andre poteaftryk en anden gang. Fik I også øje på andre typer af spor - æde-spor måske?
Hvordan lavede du positiv aftrykket af barken? Vil man kunne bruge bark aftrykket til at skelne mellem forskellige træer, også efter løvfald?
Venlige hilsner
Ida

Anke sagde ...

Hej Ida,
sikkert er gibs et godt udstyr, man kan altid være på jagt efter spor og ikke kun i skoven. Hvad mener du med den positiv aftryk af barken? Fordi barken på træerne er så forskellige, kan man skelne mellem dem hele året rundt. Hvad har det med løvfald at gøre? Barken bliver jo den samme? Fx. barken af røn og bøg er helt glat, hvor bark fra eg er tyk med dybe furer. Eller er jeg på en forkert vej?
Hilsen Anke

Ida Guldager sagde ...

Hej Anke

Helt sikkert på rette vej ;-) Jeg tænke bare på, at det er sværere at bestemme træerne om vinteren, når der ikke er blade på - at afstøbningerne af barken, måske kunne være en måde at genkende træerne - også om vinteren ;-)

Vh Ida