søndag den 1. november 2009

I dag var vi ude i biotopet, på vej gjorde min søn mig opmærksom på en stor svamp. Han har fået åbnet sine øjne siden jeg har et biotop. Dvs. at han øjne er blevet skærpet for, at se efter spændende ting i naturen. Pragtfuld. Derhjemme så vi efter og fandt ud af at det er en spiselig svamp med navn Sparassis crispa.
Derefter var vi ned at se efter nedbrydningen af blade, rønnebær, cigaretskåd og plastik.

I hullet helt til højre, der var ingen blade mere, de var rådnet. I mitten rønnebær, de var blevet mere moden, rådneprocessen var startet. Cigaretskåd og plastik var uforandret.

"Børns lyst til at eksperimentere, undersøge og stille spørgsmål kan stimulere ved at give mulighed for at observere og fremsætte hypoteser, på samme måde som naturvidenskaben principielt arbejder." Side 69, i vores grundbog "Natur og miljø".
Jeg vil mene, at dette lille projekt er en god aktivitet der kan gennemføres med børnehavebørn. At grave noget ned et sted man vender tilbage til og har mulighed for, at bruge noget tid til at se efter, hvad der sker med det nedgravede materiale. Pædagogen kunne opstille hypoteser sammen med børnene og se om de holder.

1 kommentar:

Ida Guldager sagde ...

Hej Anke

Det var da en ordentlig blomkålsvamp I har fundet - der er vist til flere dage ;-)

Vh Ida