I nærheden af mit biotop vokser
alm. hyld.
Ud og plukke hyldebær frugten, fordi den kan blive til en dejlig suppe. For mig er det barndoms minder. Min farmor har altid kogt den.
En spand fyldt og der skal først laves saft. Nu bliver de vasket og stilkende skal af, det er bedst at trække dem af med en gaffel.
På tysk hedder den
Entsafter, på dansk vil jeg tro en saftcentrifuge.
Gennem dampen revner frugten og saften løber ud.
Det heler er meget varm. Så har vi saften.
Jeg laver boller af mannagryn, som man spiser til suppen.
Saften bliver kogt med citron, vanille, sukker og jeg har puttet nogle æblestykker ind. Nogen putter også kanel ind. Derefter jævner man suppen. Den bliver spist varmt.
Velbekomme! Jeg vil mene, at det er en dessert, men før i tiden var det et helt måltid.
3 kommentarer:
Hej Anke
Det ser lækkert ud ;-) Har du en opskrift på dine boller af mannagryn - dem har jeg aldrig prøvet at lave...
Vh Ida
Hej Ida,
laver et inlæg uden billeder, så er der måske flere folk der har gavn af det!
Vh Anke
Hej Anke
Sikke en service - tak for det:-)
Ida
Send en kommentar