Nu har jeg glemt at lave et billede af ingredienserne :(
Men nu til Skonroggerne:
1. dag surdej
2 dl. vand (valle fra kærnemælken)
1/4 pakke gær
2 dl. sigtemel (sigtet rugmel)
1 spsk. salt
Vand og gær blandes godt. Mel og salt røres i. Dæk skålen til og lad den stå i ca 24 timer!
1 dl. vand (valle)
ca. 7 dl. sigtemel
Vandet piskes ind i surdejen. Derefter kommes halvdelen af melet i. Dejen æltes færdig med så meget mel, den tager. Dejen hæver under et fugtig klæde.
Dejen formes til skonrogger (ca. 10 stk.) og sættes til hævning på en plade. I middelalderen brugte man symboler. Formen af brødet var rund eller trekantet. Den runde form tolkes for evighed og trekanten for treenighed. Jeg har bruger trekanter.
Det vil jeg ikke gøre! I middelalderen har de fattige folk bagt dem i bålets aske, så fattig er jeg heldigvis ikke, så jeg vil bruge min trangia.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar