Kærnemælken skal opvarmes på 50 grader, derefter sættes den til afkøling. Jeg har ingen termometer og brugte min ca. erfaring, det gik.
Her ses at væsken adskilder sig fra osten.
Jeg har ingen dørslag med små hulder, så jeg lægger et viskesrykke i et si.
Jeg vrider det godt, så der kun er ost tilbage i viskestykket.
I middelalderen har man arbejdet meget med kommen (carum-carvi), som i middelalderen voksede vild i Danmark. Menneskerne har også brugt powdour, en blandingskrydderi som karri i dag. Safran (crocus-sativa) og koriander kendte man også til den tid. Om sommeren kan man også bruge skvalderkål eller mælkebøtteblade.
3 kommentarer:
Hej Anke
Væsken hedder valle - den smager lidt syrligt og er derfor vældig god at bruge til at bage gærdej, da den fremmer hæveprocessen.
God fornøjelse!
Ida
Hej Ida,
det er altid godt at få noget respons, jeg bliver altid glad når jeg ser at der står 1 kommentar. Valle, det skal jeg huske. Vallen er rigtig go til at bage, jeg har prøvet det, indlæget skal bare ind endnu. Det giver en rigtig kraftfuld smag.
God weekend Anke
Også god weekend til dig - jeg kigger efter indlæget ;-)
Ida
Send en kommentar